About

Wie zijn wij?

SoilMinerals.com: wij zijn ecologische, biodynamische en duurzame tuinders, en wij ondersteunen sterk het idee van een levende, energierijke en biologisch actieve bodem. Wij zijn een bedrijf dat bodemmineralen en bodemrecepten voor ecologische tuinders aanbieden. We gaan verder dan alleen maar ecologisch: wij kijken ook naar de voedingswaarde van de geteelde planten en gewassen, én de gezondheid van bodem, plant en dier. Het is belangrijk te weten dat de gewassen geen bestrijdingsmiddelen bevatten of met kunstmest zijn gegroeid, maar we kijken ook of ze daarmee voedzamer zijn dan andere geteelde gewassen in vitaminen, eiwitten, mineralen, enzovoorts. Wat zijn de behoeften van de planten? Daarom zijn een juiste mineralensamenstelling in de bodem en een goede bodemflora erg belangrijk. Een humusrijke bodem kan een tekort aan een benodigd mineraal niet goed maken.

Onze focus is perfecte gezondheid en voeding voor bodem, planten, mensen en dieren middels de wetenschap van remineralisatie en het in evenwicht brengen van de bodemelementen zoals nuttige bodemorganismen. Nuttige bodemorganismen zijn bijv. nodig om mineralen vrij te maken die anders ‘vast blijven zitten’ en om humus te maken, en planten werken heel erg nauw samen met de bodemschimmels in hun wortelgestel. Hiervoor bieden wij volledige informatie aan over bodemmineralen, voedingsstoffen, sporenelementen, meststoffen en verbeteringen voor alle soorten tuinen, boerenbedrijven, gazons, boomgaarden en tuinbouwkassen.

Wij verkopen een volledige reeks ecologisch goedgekeurde bodemmineralen, sporenelementen, meststoffen en ingrediënten, en leveren laboratorium bodemtests, advies en bodembemestings­recepten voor ecologische, biologisch-dynamische en duurzame tuinen, gazons, plantsoenen, kassen en boerenbedrijven.