De Ideale Bodem

Ontdek hoe u zelf eenvoudig de mineralen in de bodem perfect in
evenwicht kunt brengen en zo uw eigen Ideale Bodem kunt creëren.

——————————–

Ideale Bodem complete informatie over mineralen evenwicht toevoegingen meststoffen duurzame ph biologisch voeding tuinbouw landbouw tuin gazon

De Ideale Bodem.
Uit het Engels, The Ideal Soil v2.0,
A Handbook for the New Agriculture
een volledig herziene en uitgebreide werelduitgave
van ©SoilMinerals.com.

Een Handboek voor tuinders, landbouwers, hoveniers, groenvoorzieners en huistuinders, om zelf eenvoudig de bodemmineralen in evenwicht te brengen, als onderdeel van een gezonde en levende bodem
in de tuin- en landbouw, in weide, tuin en gazon. De focus: maximale gezondheid en voedingswaarde voor planten, dieren en mensen.

Inzichten in het juiste mineralenevenwicht in de bodem, die voor gezondheid van bodem, planten en dieren zorgt, worden hier onthuld. Verbazingwekkende resultaten worden bereikt door alleen al de belangrijkste mineralen in de bodem (Calcium, Magnesium, Kalium en Natrium) in de juiste verhoudingen te brengen. Deze kennis komt uit de leringen van William Albrecht (PhD, landbouwkundige en bodemwetenschapper) en Carey Reams (PhD, arts en landbouwkundige) en heeft de landbouw veranderd. De focus is daardoor veranderd van uitsluitend een hoge opbrengst, naar één met de hoogste voedingswaarden en kwaliteit én een hoge opbrengst. Tegelijkertijd worden gezondheid van bodem, gewas, mens en dier versterkt.
Geen deficiënte bodems meer, maar een bodem die elk jaar steeds beter wordt. Albrecht zei hierover: “goed gevoed is gezond”. Een gezonde bodem brengt gezonde planten en gezonde mensen en gezonde dieren voort.

U hebt nu zelf de mogelijkheid om zonder specialistische kennis van bodemconsultants of landbouwkundigen de bodem in evenwicht te krijgen. Hoewel het soms nodig kan zijn om kostbaar advies in te winnen, hebben de meeste mensen de financiële middelen hiervoor niet. Dit Handboek vertelt u alles hoe u de hoofd- en secundaire elementen perfect in evenwicht kunt brengen. Een bodemtest is het enige dat aangevraagd dient te worden.

Met de informatie uit dit unieke Handboek ‘De Ideale Bodem’ zijn er geen geheimen meer om op een vrij eenvoudige manier de mineralen in de bodem in evenwicht te krijgen. Met een beetje algemene kennis van rekenen en scheikunde, de resultaten van een standaard bodemtest, potlood en papier, hebt u alle ingrediënten om al op de eerste dag dat u dit Handboek leest, uw eigen ideale bodemrecept op te stellen:

  • aanwijzingen om een bodemtest te lezen en te begrijpen
  • eenvoudige voorbeelden
  • uitleg over waarom u doet wat u doet
  • tabellen met analyses van een paar algemeen gebruikte aanvullingen en minerale meststoffen
  • De Ideale Bodemtabel vertelt precies wát u nodig heeft, mét het gewenste resultaat.

Wat is er zo bijzonder aan het ‘De Ideale Bodem’ Handboek?
Er zijn veel boeken over vele vormen van biologisch en duurzaam tuinieren, telen van gewassen in de land- en tuinbouw, en de voordelen van de principes van William Albrecht en Carey Reams om de mineralen in evenwicht te brengen. De Ideale Bodem is het eerste Handboek dat de lezer vertelt wat het perfecte mineralenevenwicht in de bodem is en laat zien hoe u dat kunt bereiken voor de bodem waar ú mee werkt, in elk klimaat, overal ter wereld.

——-

U kunt hier hoofdstuk 1 lezen.

Bestel het Handboek:

De Ideale Bodem complete informatie mineralen evenwicht toevoegingen meststoffen duurzame ph biologisch voeding tuinbouw landbouw tuin gazon

koop de ideale bodem pdf
De PDF wordt u per email toegezonden.
A4 formaat, 110 pagina’s.
€29,95

— Of stuur een email via het contactformulier.

De Ideale Boden complete informatie mineralen evenwicht toevoegingen meststoffen duurzame ph biologisch voeding tuinbouw landbouw tuin gazon

koop het handboek de ideale bodem via PayPal
Spiraalgebonden, A4, 108 pagina’s.
Stevige omslag met plastic schutblad.
Voor Nederland: €34,95 plus verzendkosten €4,35

— Of stuur een email via het contactformulier.

Bestel Europa met de onderstaande button:
€34,95 plus verzendkosten €11,25.
— Of stuur een email via het contactformulier.
Klik hier om met PayPal online te betalen.
Bestel Wereld met de onderstaande button:
€34,95 plus verzendkosten €19,25.
— Of stuur een email via het contactformulier.
Klik hier om met PayPal online te betalen.
Meer informatie over paypal: PayPal Acceptatie Logo
A Handbook for the New Agriculture Knop de engelseversie
Het Engelse boek is in spiraalgebonden en pdf uitvoering verkrijgbaar,
voor resp. $34.95 (excl verzendkosten) en $29.95.
Letter formaat, 169 pagina’s.
Ga naar The Ideal Soil pagina van SoilMinerals.

 

Hoe is het met tuinen, parken, gazons en golfbanen? Kan De Ideale Bodem hier helpen sterkere en gezondere planten en struiken te laten groeien?
De Ideale Bodem principes werken overal, in elke bodem en ieder klimaat, voor elke plantensoort. De Ideale Bodemtabel in dit Handboek laat de optimale hoeveelheden en verhoudingen van de belangrijkste minerale voedingsstoffen tot elkaar zien. In de meeste gevallen zijn dat geen vaste waarden, maar een bereik van aanvaardbare verhoudingen. Elk mineralenevenwicht binnen dit bereik zal uitmuntende resultaten geven. ‘De Ideale Bodem’ is niet zomaar een één-maat-voor-alles receptenboek, het geeft u de kennis die u nodig hebt om het mineralenevenwicht aan te passen naar de natuurlijke voorkeuren van de planten voor bepaalde bodems en omgevingen. Verschillende bodems komen aan bod, van leem tot zand tot veengronden. Deze hebben elk een iets andere (kationen) mineralenevenwicht nodig om optimaal te kunnen werken.

U kunt eindelijk zelf een perfecte evenwichtige bodem creëren voor elk type tuin of omgeving. De planten hebben dan bijv. gedurende de droge perioden minder water nodig en hebben weinig tot geen last van ziekten of insectenplagen. Een volkomen gezonde plant heeft een sterk immuunsysteem en is zeer stressbestendig.

Een unieke gelegenheid voor een recessie-bestendige carrière
Als vrienden en buren eenmaal de resultaten zien van het gebruik van De Ideale Bodem principes, kwaliteit en uiterlijk van de planten en gewassen, de gezondheid van het land en de voedingswaarde van het geteelde voedsel, dan willen ze ook dezelfde kwaliteit nastreven in hun eigen bedrijf of tuin. Elke gemeenschap heeft iemand nodig die weet hoe de bodem in evenwicht is te brengen om optimale gezondheid te bereiken. Elke gemeenschap heeft een bodemkundige evenzo of harder nodig dan een dokter of dierenarts. Wanneer mensen en dieren eenmaal perfect voedsel ervaren, volgt perfecte gezondheid vanzelf.

Het lijkt eenvoudig, maar niet elke teler of tuinder gaat een bodemanalyse (leren) lezen of een bodemrecept schrijven.

Uw bereidheid de kennis uit De Ideale Bodem te leren en toe te passen kan van u een lokale bodemgezondheidsexpert maken, en, als u dat wenst, kunt u een nieuwe carrière beginnen als bodemconsultant.
Feit is, dat wanneer het met de economie minder gaat, er ook minder banen zijn, en dan gaan er ook steeds meer mensen hun eigen gezonde voedsel verbouwen. Degenen die weten hoe ze voortreffelijk voedsel kunnen verbouwen, lossen problemen op, en verbeteren de gezondheid van hun gemeenschap, worden gewaardeerd en worden altijd gevraagd.

Zijn deze principes in overeenstemming met de regels voor biologische landbouw?
Elk idee en beginsel in De Ideale Bodem zijn gemaakt vóór en in overeenstemming met de regels voor biologische landbouw. Gezonde en duurzame land- en tuinbouw, en tuinen in harmonie met de Natuur zijn de toekomst, overal ter wereld. De Ideale Bodem vraagt geen gevaarlijke en giftige, chemische stoffen. De minerale aanvullingen en meststoffen zoals die worden genoemd en geadviseerd, zijn toegestaan voor gecertificeerd ecologisch gebruik volgens het Nationale programma van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw voor ecologische land- en tuinbouw (USDA-NOP Final Rule).

Kan ik De Ideale Bodem gebruiken voor mijn weide of boomgaard?
Jazeker. De principes werken overal en werken voor alle soorten gewassen goed (zelfs voor commerciële bosbouwbedrijven).

Hoe staat het met het actueel houden van het Handboek?
De eerste Engelse editie van de The Ideal Soil verscheen in 2008, en is bijgewerkt in 2010 en 2012. De editie v2.0 is geheel herzien om de opgedane kennis en ervaringen van de laatste zes jaar weer te kunnen geven.
De Ideale Bodem v2.0 is de eerste Nederlandse editie.

Het eerste verschijnen van het Handboek heeft een stille revolutie in de landbouw teweeg gebracht. Telers hoeven niet meer te gissen naar welke mineralen en meststoffen hun bodem en planten nodig hebben, en niet langer hoeven landbouwers, veehouders, (glas)tuinders, wijngaarden, golfbanen of tuinders, landbouwkundigen in te huren om hun bodemanalyses te interpreteren en aanbevelingen te geven. Iedereen die het Handboek De Ideale Bodem heeft, een beetje kan rekenen en wat grondbeginselen van scheikunde kent of wil leren, kan zijn eigen bodemvruchtbaarheidsrecept schrijven.

En dat hebben mensen overal in de wereld ook gedaan. Degenen die het Handboek gelezen hebben, hebben de principes in praktijk gebracht. Het is een belangrijk leerboek voor jonge Afrikaanse landbouwstudenten in Namibië en wordt gebruikt door telers in Tanzania, Zuid Afrika en Egypte. Rijstboeren, fruit-, groente- en koffietelers in Thailand, Filipijnen, Maleisië, Vietnam, Laos en Indonesië hebben de ideeën in praktijk gebracht. De verhoudingen die in de Ideale Bodemtabel staan, hebben zich bewezen in Mexico, Nicaragua, Panama, Costa Rica, Colombia, Venezuela, Brazilië, Argentinië en Chili. Veel exemplaren zijn naar Australië, Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en alle delen van Europa verstuurd. De methode wordt door steeds meer boeren, tuinders en specialiteiten-telers in Canada en de Verenigde Staten toegepast. Een aantal mensen heeft het geleerde gebruikt om een/eigen bodemconsultancy bureau te beginnen. De laatste zes jaar zijn de concepten wereldwijd op de proef gesteld. Ze hebben laten zien dat ze goed werken in alle klimaten en bodems.

Deze editie v2.0 is een geheel herziene internationale uitvoering. De eerdere edities waren vooral gericht op de telers in de Verenigde Staten. Déze wereldeditie is te gebruiken door iedereen, onafhankelijk van het gebruikte maatsysteem: acre, hectare, pound, kilogram, kubieke feet of meter, of andere maten voor gewicht, oppervlakte en volume.
Nieuwe hoofdstukken voorzien in een diepgaande uitleg over hoe te werken met kalkrijke bodems met hoge pH, of kleine CEC-bodems die niet de capaciteit hebben om de optimale hoeveelheden mineralen vast te houden. De schrijvers hebben hun uiterste best gedaan om alle vragen te beantwoorden die gerezen zijn sinds het verschijnen van de eerste editie. De Ideale Bodem v2.0 is een echt Handboek voor de Nieuwe Landbouw.

Het telen van wereldklasse voedsel
Te lang was de enige maat voor voedselproductie kwantiteit: hoeveel liter, hoeveel balen of hoeveel ton per hectare. Tonnen en liters zijn echter geen maat voor voedingskwaliteit. Er is al veel gesproken en geschreven over de wereldwijde mineralenuitputting van onze landbouwgronden en de resulterende tekorten in ons voedsel. Tot nu toe zijn een paar oplossingen voorgesteld, naast het promoten van voedingssupplementen of een algemeen steenmeel met onbekende samenstelling voor de grond.
Waarom niet de mineralen die opgebruikt zijn of ontbreken in de bodem aanvullen? De Ideale Bodem v2.0 laat niet alleen zien hoe u een uitgeputte bodem kunt herstellen, maar ook hoe iedere bodem, hoe arm ook, te veranderen is naar een krachtige voedingsbodem voor planten. Goed voedsel is rijk aan voedingsstoffen, bevat alle vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en andere voedingsstoffen, en voorziet mens en dier in alles wat ze nodig hebben voor hun gezondheid. De Ideale Bodem legt precies uit hoe u zeer voedzaam voedsel kunt verbouwen, dat een onovertroffen smaak en kwaliteit heeft. Tevens wordt uitgelegd hoe u dezelfde methoden kunt toepassen op weidegronden, gazons, plantsoenen en bossen. Een evenwichtig gemineraliseerde biologisch actieve bodem brengt gezonde planten, gezonde dieren en gezonde mensen voort.
Dit Handboek vertelt hoe u het meest voedingsrijke voedsel kunt verbouwen dat maar mogelijk is. Als u kunt optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, dan laat het Handboek u zien hoe u een bodemanalyse kunt lezen en begrijpen, en hoe u een nauwkeurig bodemrecept kunt schrijven voor elke bodem of gewas, overal in de wereld.

——————————–

Wij wensen de lezer veel succes, een prachtige bodem en goede oogst,
Herman (vertaler) en Michael (schrijver)